Marja-Liisa Ylitalo-Airosta Suomen Anestesiasairaanhoitajat ry:n 16. kunniajäsen

Marja-Liisa Ylitalo-Airosta Suomen Anestesiasairaanhoitajat ry:n 16. kunniajäsen

Puheenjohtaja Sari Pyhälä onnittelee Marja-Liisa Ylitalo-Airoa (oik.)

Suomen Anestesiasairaanhoitajat ry on aiemmin historiansa aikana nimennyt Yhdistykselle ”merkityksellisinä vuosina” kunniajäseniä, tähän mennessä viisitoista. Kunniajäsenyys tapahtuu kutsumenettelyllä ja nimeämisen kriteereinä on ollut merkittävä panos suomalaisessa ja/tai kansainvälisessä anestesiahoitotyössä ja Yhdistyksen toiminnassa.

Maaliskuussa 2020 Suomen Anestesiologiyhdistyksen kanssa yhdessä järjestettäväksi suunniteltu Anestesiakurssi olisi ollut 30. peräkkäinen ja Yhdistyksen hallituksen mielestä juhlakurssi oli Yhdistykselle riittävän merkityksellinen hetki kutsua uusi kunniajäsen ja niin Yhdistyksen hallitus päätti kokouksessaan helmikuussa 2020 kutsua Yhdistyksen 16. kunniajäseneksi Marja-Liisa Ylitalo-Airon Liedosta.

Marja-Liisan kunniajäsenyys oli tarkoitus julkistaa Anestesiakurssin iltajuhlan yhteydessä maaliskuussa Naantalissa, mutta keväällä alkanut koronaviruspandemia ja sen mukanaan tuomat rajoitukset siirsivät Anestesiakurssin pitämisen vuodella eteenpäin. Pandemian vastatuuleen joutui myös Yhdistyksen hallituksen seuraava suunnitelma juhlallisuuksista syyskoulutuspäivien yhteydessä Oulussa.

Yhdistyksen hallitus perustelee päätöstään kutsua Marja-Liisa Ylitalo-Airo Yhdistyksen 16. kunniajäseneksi seuraavin sanoin:

”Marja-Liisa Ylitalo-Airon panos suomalaiselle anestesiahoitotyölle on merkittävä. Pitkän anestesiasairaanhoitajan työuransa lisäksi Marja-Liisa on toiminut Suomen Anestesiasairaanhoitajat ry:n rahastonhoitajana, sihteerinä ja puheenjohtaja vuosina 2004 – 2017. Lisäksi Marja-Liisa on toiminut useiden vuosien ajan Anestesiakurssin toimikunnassa ja rahastonhoitajana.

Kotimaisen yhdistystyön lisäksi Marja-Liisa on toiminut Suomen maaedustajana International Federation of Nurse Anesthetists-järjestössä vuosina 2010 – 2018 ja on lisäksi ollut valittuna edellä mainitun organisaation Executive Commiteessa vuosina 2011 – 2014 sekä toiminut International Federation of Nurse Anesthetists 2. varapresidenttinä vuosina 2014 – 2018.

Jättäydyttyään pois aktiivisesta yhdistystyöstä, Marja-Liisa on jatkanut Yhdistyksen hallituksen varajäsenenä vuodesta 2018 alkaen ja ollut siinä roolissa suureksi avuksi nykyisille toimijoille.”

 

Yhdistyksen hallitus onnittelee uutta kunniajäsentä lämpimästi.

Next Post Previous Post