Raportti IFNA CPC-kokouksesta sekä Ljubjilanan on-site-visit-matkasta 13.–18.11.2007

13.–18.11.2007 Pascal Rod, Karsten Boden ja allekirjoittanut osallistuvat Ljubljanaan tutustumiseen mahdollisena kongressikaupunkina 2012/2014.

Ljubljana on varsin viehättävä pieni kaupunki. Asukkaita on vajaat 300 000. Ljubljanica-joki kulkee kaupungin halki ja antaa oman leimansa joen varren kaduille, jotka ovat täynnä elämää pienine katukahviloineen ja ravintoloineen. Joen läheisyydessä sijaitseva vanha kaupunki on säilynyt hyvin ja talot on kunnostettu. Kaupunkia hallitsee kukkula, joka laella on linna. Linna on avoinna kaikille ja linnan tornista avautuu huikeat näkymät yli kaupungin ulottuen aina taustalla siintäviin lumihuippuisiin vuoriin. Kongressikaupunkina Ljubljana tarjoaa hyvät puitteet. Cankarjev Dom-kongressikeskus mahdollistaa hyvin maailmankongressin järjestämisen. Kongressikeskus sijaitsee aivan kaupungin keskustan tuntumassa ja valtaosa hotelleista sijaitsee kävelymatkan päässä. Kaupungissa on helppo liikkua myös busseilla (metroa ei ole) tai polkupyörillä. Useat hotellit vuokraavat nimellistä vuokraa vastaan pyörän. Kaupungissa on varsin turvallista liikkua.

Ljubljana

Hotellikapasiteetti on tarpeisiimme nähden riittävä ja hinnaltaan edulliset huoneet ovat siistejä ja riittävän tilavia. Tarjontaa on viiden tähden hotellista hosteleihin ja hintahaarukka on 300€–20€/yö/1–2hh/.

Tarjolla on runsaasti ravintoloita ja ateriointi on edullista. Yhden ruokalajin illallisen saa 6–10€:n hinnalla ja kolmen ruokalajin illallisen viineineen saa 15–20€:lla.

Ljubljanaan pääsee lähes kaikista Euroopan isoista kaupungeista suorilla lennoilla. Mannerten väliset lennot edellyttävät koneen vaihtoa. Myös junaliikenne on sujuvaa, sillä yhteydet keskisen Euroopan suuriin kaupunkeihin ovat hyvät. Omalla autollakin liikkuminen on helppoa, sillä valtaosa Slovenian pääteistä on moottoriteitä.

Slovenia on maana pieni ja äärestä laitaan ajaa autolla n. kolmessa tunnissa. Lyhyet välimatkat tarjoavatkin hyvät mahdollisuudet maaseutuun tutustumiseen kongressin jälkeen. Slovenia on kuuluisa tippukiviluolistaan, joista suurin, Postjna-luola, tarjoaa ihailua ja ihmettelemistä 23 kilometrin verran. Maaseutu on myös tulvillaan viinitiloja, joita ei kannata pysähtymättä ohittaa.

Yhteenvetona tutustumisen jälkeen voidaan todeta, että Ljubljana tarjoaa hyvät puitteet kongressin pitämiselle. Edulliset hinnat ovat myös merkittävä asia anestesiahoitajien maailmankongressin pitopaikkaa valitessa.

Muistio CPC-kokouksesta 15.11.2007, klo 8.30–17.00

Läsnä: Karsten Boden, chair, Sandra Ouellette, Jaa Hoekman, Fred Lam, Zorica Kardos, Pascal Rod ja Tuula Sora

  • käytiin läpi WCNA-2010 markkinointisuunnitelma. Hollantilaiset osallistuvat lähitulevaisuudessa NOKIAS-kongressiin ja käyvät neuvotteluja yritysten kanssa Medicassa.
  • keskusteltiin yksityiskohtaisesti WCNA-2010 budjetista
  • tieteellinen ohjelma herätti varsin vilkasta keskustelua. Ohjelma oli vielä varsin yleisellä tasolla ja tässä vaiheessa pitäisi olla jo yksityiskohtaisemmin luennot otsikoineen valmiina. Niinpä työstimme kokouksessa ohjelmaa ja päätettiin, että ohjelma lähetetään kaikille maan edustajille luennoitsijoiden etsimistä varten. Fred Lam puhtaaksikirjoittaa ohjelma-esityksen ja sen jälkeen se lähetetään eteenpäin. Ohjelman tulee olla valmiina keväällä ja maaedustajilta odotetaan ehdotuksia 1.3.2008 mennessä
  • postereiden osalta haluttiin säilyttää mahdollisuus 3–4 minuutin mittaiseen suulliseen esitykseen ja samanmittaiseen keskusteluun. Suulliseen esitykseen esittäjät valitaan erikseen.
  • koska kongressit tulevat olemaan jatkossa kahden vuoden välein, keskusteltiin aikatauluista, milloin mikäkin vaihe (budjetti, tieteellinen ohjelma ym) tulee olla valmiina. Jatkossa CPC:n kokoukset tulevat olemaan todennäköisesti kaksipäiväisiä, sillä niissä käydään läpi aina kahden tulevan kongressin asioita.
  • keskusteltiin ”köyhien” maiden edustajien mahdollisuudesta osallistua kongresseihin. Osallistumista voitaisiin tukea erillisten hakemusten perusteella siten, että IFNA varaa budjetissaan tietyn määrärahan tätä tarkoitusta varten. Asiaa valmistellaan ja siihen palataan myöhemmin.
  • puheenjohtaja päätti kokouksen klo 17.00.

 

Tuula Sora, 25.11.2007

 

Ljubljana