Raportti IFNA CPC-kokouksesta sekä Kööpenhaminan on-site-visit-matkasta 4.–8.6.2007

5.–6.6.2007 Pascal Rod, Karsten Boden ja allekirjoittanut osallistuvat Kööpenhaminan tutustumiseen mahdollisena kongressikaupunkina 2014. Päivien aikana käytiin läpi lukuisa määrä hotellimahdollisuuksia, erilaisia kokoontumispaikkoja sekä tutustuttiin Kööpenhaminan messukeskukseen Bella Centeriin. Kaiken näkemämme jälkeen mielikuva Kööpenhaminasta maailmankongressin pitopaikaksi oli selkeä. Kongressikeskus tarjoaa loistavat puitteet ja tilojen vuokrauksen joustavuuden. Hotellien suhteen olimme kaikki hieman yllättyneitä, sillä huoneet olivat kaikki varsin pieniä ja hinnat kohtalaisen korkeita. Tosin meille esiteltiin tämän ihmettelyn jälkeen pari muutakin hotellia, jotka vastasivat toiveitamme. Näiden huonehintakin oli kohtuullinen.

Liikkuminen on kaupungissa turvallista. Useimmat hotellit tarjoavat polkupyöriä hotellivieraille. Pyöräily onkin varsin suosittua sekä turvallista erikseen rakennetuilla pyöräteillä. Muita kulkuvälineitä on metro, bussit sekä vesibussit. Iltaohjelmaa tarjoaa niin Tivoli kuin satama-alueetkin lukuisine ravintoloineen. Kaupunkiin voi helposti tutustua kanaaleissa liikkuvilla vesibusseilla.

Kööpenhaminaan on helppo tulla kaikkialta maailmasta. Suuri osa mannerten välisestä lentoliikenteestä kulkee Kööpenhaminan kautta.

Hintataso on Suomea jonkin verran korkeampi. Illallisen saa 15–20€:lla.

Tanskan anestesiaraanahoitajien yhdistys on erittäin sitoutunut tekemään kongressin eteen töitä. Myös paikallinen kongressitoimisto vakuutti kokemuksellaan ja osaamisellaan.

Tanskan lisäksi kongressia ovat hakeneet Slovenia ja Tunisia. Päätös kongressipaikasta tehdään kesällä 2008, johon mennessä kaikissa hakijamaissa on tehty vastaavanlainen kierros. 

CPC-kokous 7.6.2007

 1. Käytiin kertaalleen vielä läpi Lausannen tilinpäätös, joka osoittaa voittoa 184.000 CHF. (112.200 €) Tuotto jakaantuu 80 %–20 %, INFA-SIGA.
 2. IFNA web-sivuja päivitetään jatkuvasti. On suositeltavaa vierailla sivuilla useasti. www.ifna-int.org
 3. Fred Lam kertoi 2010 kongressin järjestelyistä:
 • rahastonhoitaja Henk Norden on jättäytynyt terveydellisistä ja perhesyistä johtuen pois niin kongressin järjestelyistä kuin paikallisen yhdistyksenkin toiminnasta. Uutta rahastonhoitajaa haetaan parhaillaan
 • käytiin läpi alustava budjetti
 • pääsponsoreiksi ovat tulossa Dräger, GE, Tyco sekä Organon
 • kongressiesitteitä on nyt valmiina ja tilasin niitä 200 kpl jaettavaksi syysopintopäivillä
 • käytiin läpi markkinointisuunnitelma. Suomeen hollantilaiset ovat tulossa v. 2009 keväällä.
 • hollantilaiset ovat perustaneet säätiön, jolla turvataan kongressin tarvitsema alkurahoitus
 • tehtiin aikataulutus kongressin järjestelyjen osalta
 • tieteellinen ohjelma muuttuu 60 min. mittaisiksi luentopituuksiksi entisen 50 min. sijaan. Muutos johtuu amerikkalaisten käytännön muutoksesta.
 • lisäksi tiedoksi, että hollantilaisten yhdistys NVAM täyttää 25 vuotta tammikuussa 2008
 1. Kävimme kokouksessa läpi Kööpenhaminan vierailun. Lisäksi keskusteltiin jälleen kongressin aikataulusta, eli pitäisikö kongressi on joka toinen vai joka neljäs vuosi. ICN pitää kongresseja joka toinen vuosi, mutta sillä erotuksella, että joka toinen on ns. konferenssi ja joka toinen on maailmankongressi. Periaatteellisena erona on kongressien pituus. Konferenssi on 3 päivää ja kongressi 4 päivää. Asia päätettiin esittää seuraavana päivänä kokoontuvalle EC:lle
 2. Seuraava CPC:n kokous pidetään Sloveniassa 15.11.07. Kokousta edeltää kongressipaikkoihin tutustuminen.

 

Tuula Sora, 9.10.2007