CPC kokous, Tunis, Tunisia 2.–5.6.2008

Tutustuminen Hammametiin

 • Karsten Boden, CPC:n puheenjohtaja, Pascal Rod, IFNA:n toiminnanjohtaja ja allekirjoittanut tutustuivat Hammametin lomakaupunkiin mahdollisena anestesiahoitajien kansainvälisen kongressin pitopaikkana vuonna 2014. Toimikunta totesi paikan soveltuvan hyvin niihin vaatimuksiin, joita kongressin järjestäminen edellyttää niin kongressikeskukselta kuin hotellikapasiteetiltäänkin.
 • Tunisiassa turismi muodostaa suuren osan maan elinkeinoa. Niinpä turvallisuuteen on erityisen paljon panostettu mm. poliisien suurella määrällä ja näkyvyydellä katukuvassa. Naisena ei ole vaikea liikkua kaupungilla. Sen sijaan, olipa kyseessä nainen tai mies, on liikenteen osalta pidettävä varansa. Autoa ei kannata vuokrata ja takseissakin (jotka ovat erittäin edullisia) on hyvä varmistaa turvavyön toimivuus. Kaistat ovat liikenteessä enemmänkin viitteellisiä ja torven käyttö kuuluukin osana autoilua. Arabialaiseen tapaan kaupankäynti on vilkasta ja tinkiä saa minkä jaksaa. Ahtaiden kauppakujien vastapainona ymmärtää hyvin kaipuun Saharan hiekkaerämaan rauhaan ja hiljaisuuteen. Hintataso on alhainen ja illallisen ruokajuomineen saa reilusti alle kymmenellä eurolla. Hotellitkaan eivät ole kalliita ja niiden taso on korkea. Maassa puhutaan toisena pääkielenä ranskaa, mutta englannilla tulee varsin hyvin toimeen.
 • Hammametia ennen sama toimikunta oli tutustunut Kööpenhaminaan ja Ljubljanaan. Teimme vertailutaulukon kaikista kolmesta paikasta (liite). Vertailu esitettiin maiden edustajille loppuviikon kokouksessa. Valinta kohdistui vuosina 2012 ja 2014 pidettäviin kongresseihin. Vertailun haluttiin tehdä mahdollisimman puolueettomasti perustuen tosiseikkoihin. Lauantaina 7.6.08 suoritetussa äänestyksessä valituiksi tulivat Ljubljana vuoden 2012 ja Hammamet vuoden 2014 kongressin pitopaikoiksi.

  Den Haag 2010

 • Varsinaisessa CPC-kokouksessa käsiteltiin vuoden 2010 Den Haagin kongressin ohjelmaa ja budjettia. Kävimme yhdessä Education Committee:n kanssa läpi heidän suunnitteleman ohjelman, joka on suunnattu kongressin aikana lähinnä opettajille.
 • Tieteellinen ohjelma on hahmottumassa. Luennoitsijaehdokkaita on tullut useista maista. Kivun osalta tarjontaa on enemmän kuin luento-ohjelma antaa myöden. Sen sijaan muilta alueita kaivattiin lisää luennoitsijaehdokkaita. Tarkennettu aihekohtainen pyyntö lähetetään maiden edustajille. Ensisijainen painoarvo on anestesiahoitajille luennoitsijoita valittaessa.
 • Luentojen pituus on 60 min, joka tarvittaessa voi koostua kahden puhujan panoksesta. 60 min. vaatimus perustuu amerikkalaisten jatkokoulutuspisteiden saantiin.
 • Kävimme läpi kongressin sosiaalista ohjelmaa. Kongressia edeltävinä päivinä on varattu aikaa erilaisille kokouksille, luennoitsijoiden illalliselle sekä näytteilleasettajien vastaanotolle. Juhlaillallinen järjestetään Kurhaus-hotellissa (www.kurhaus.nl)
 • Kongressin markkinointisuunnitelma käytiin läpi. Maiden edustajilta pyydetään tulevien koulutuspäivien aikataulut.
 • Tarkennettiin kongressin toiminta-aikataulu

Kokouksen kahvitauolla Suzanna Anang Ghanasta ja Timo Palander.

Muut asiat

 • Päivitettiin kongressin työaikataulu, eli mitä tulee tehdä missäkin vaiheessa sen jälkeen, kun päätös kongressin pitopaikasta on tehty.
 • Allekirjoittaneen 12 vuoden rupeama kongressikomiteassa päättyi. Jatkan kuitenkin IFNA:n toiminnassa mukana järjestön 20-vuotisen historiikin toisena toimittajana yhdessä norjalaisen Arild Sorensenin kanssa. Historiikki on tarkoitus julkaista 2010 kongressissa.

Kokoukseen osallistuivat: 2.–4.6.08 Karsten Boden, Pascal Rod, Tuula Sora. 5.6.08 Em. mainittujen lisäksi Fred Lam Den Haag puheenjohtaja, Jaap Hoekman Ifnan toinen varapuheenjohtaja, Zoriza Kardos Ifnan rahastonhoitaja ja Sandra Ouellette Ifnan presidentti

Espoossa 10.6.2008, Tuula Sora