IFNA:n CRN kokous 29.- 31.5. 2014 Barcelona

Joka toinen vuosi järjestettävä maaedustajakokous järjestettiin Tunisian kongressin peruuntumisen vuoksi Barcelonassa Espanjassa. Kiitokset isännällemme Jose Vazquezille, joka oli hoitanut kokousjärjestelyt erinomaisesti lyhyestä muutosaikataulusta huolimatta.

Kokouksen avasi IFNA:n Presidentti Jaap Hoekmann (Hollanti). Toiminnanjohtaja Pascal Rod kävi läpi äänestysmenettelyn. Protokolla oli hyvä käydä läpi, koska kuten perinteisesti, maaedustaja kokouksessa äänestettiin monesta asiasta tälläkin kertaa.

Maaedustajien tulee tehdä esittely maansa yhdistyksen toiminnasta ja anestesiasairaanhoitajien yleisestä tilanteesta. Raportit ovat erittäin mielenkiintoisia, koska ne antavat kansainvälisesti erittäin hyvää tietoa, jota ei saa kerättyä muualta.

Rahastonhoitajan raportista ilmeni, että IFNA:n taloudellinen tilanne on hyvä Tunisian kongressin peruuntumisesta huolimatta. Slovenian kongressituotolla pystytään kompensoimaan kongressista syntyneet tappiot. Keskustelua aiheuttivat maksamattomat jäsenmaksut, sillä tietyt maat vuodesta toiseen jättävät maksunsa maksamatta.

Jaap Hoekmann ja Pascal Rod raportoivat alkuun kuluneesta vuodesta ja tapahtumista IFNA:n toimikunnissa.

Anestesiasairaanhoitajien maailman kongressien osallistujat ovat vähentyneet viimeisten vuosien aikana. Nyt kongressit ovat järjestetty kahden vuoden välein. Myös useat muut hoitotyön alueet järjestävät kansainvälisiä tapahtumia, jotka ovat verottaneet osallistujia. Nyt harkitaankin erilaisia vaihtoehtoja kongressien järjestämisestä. Vuosina 2016 ja 2018 kongressit tullaan järjestämään, mutta tulevaisuudessa luultavasti harvemmin.

Vuonna 2018 järjestettävä WCNA:ta hakee Unkari ja Indonesia. Paikka tullaan päättämään 2015 johtokunnan kokouksessa.

IFNA:n johtokunnan jäsenkausi on kaksivuotinen kuten myös toimihenkilöt. Kokouksessa valittiin seuraavalle kaksivuotiskaudelle järjestön
presidentiksi Jackie Rowles, USA
1. varapresidentti Ingrid Andersson, Ruotsi
2. varapresidentti Marja-Liisa Ylitalo-Airo, Suomi
rahastonhoitaja Zorica Kardos, Slovenia

Johtokunnan muut jäsenet:
Stefan Alfredsson, Islanti
Manda Dunne, Iso-Britannia
Marie-Ange Saget, Ranska
Marit Vassbotten-Olsen, Norja
Hui-Ju Jennifer Yang, Taiwan

Erittäin ilahduttavaa mielestäni on pohjoismaiden runsas edustus!

Hermi Löhnert palkinto jaetaan joka toinen vuosi WCNA:n yhteydessä. Vaikka kongressia ei tällä kertaa ollutkaan, palkinnon saivat sveitsiläinen Marianne Riesen ja amerikkalainen Sisar Margaret. Molemmat ovat ansioituneet vahvoina anestesiahoitotyön kehittäjinä. Marianne Riesen oli paikalla vastaanottamassa palkintoa, mutta Sisar Margaret saa palkintonsa myöhempänä ajankohtana.

 

vasemmalta: Marja-Liisa Ylitalo-Airo, Jackie Rowles (presidentti), Ingrid Andersson  
vasemmalta: Lars Egger, Marianne Riesen (Hermi Löhnert- palkinnon saaja), Christian Herion
Alarivi vasemmalta: Pascal Rod (Ranska), Jaap Hoekmann (Hollanti), Marja-Liisa Ylitalo-Airo (Suomi), Jackie Rowles (USA), Ingrid Andersson (Ruotsi), Zorica Kardos (Slovenia), Jose Vazquez (Espanja) Keskirivi: Klara Draco (Unkari), Dorce Tandung (Indonesia), Gye Seong Jong (Etelä-Korea), Mai Taki (Japani), droano Friganovic (Kroatia), Dorte Söderberg (Tanska), Monjef Jendoubi (Tunisia), Marie-Ange Saget (Ranska), Seang Sothea (Kambodia) Takarivi: Marianne Wagner (Itävalta) Jean Damacene Gasasir (Ruanda), Stefan Alfredsson (Islanti), Manda Dunne (Iso-Britannia), Marit Olsen-Vassbotten ja Christian Herion (Sveitsi)